torstai 11. tammikuuta 2018

värimaailma


Ihan tässä taas innostuu!

Omaa kotia suunniteltaessa pintamateriaalit ja niiden sävyt ovat tärkeässä roolissa, sillä niillä saadaan luotua tietynlaista tunnelmaa omaan kotiin. Tulevan talon värejä olen pähkäillyt siitä asti kun rakennusurakkamme suunnittelu alkoi. Entinen kotimme oli aika lailla musta-valko-harmaa sävyinen. Siihen en osannut oikein valita sen kummemmin pintamateriaaleja, joten mentiin siksi aika perusväreillä . Eikä siinä mitään vikaa ollutkaan, mutta nyt tässä projektissa kaikkea on tullut mietittyä todella hartaasti. En ole todellakaan mikään maalialan asiantuntija, joten kävin vielä Joensuun Värisilmä liikkeessä esittämässä ajatuksiani värisävyjen suhteen. Asioin Päivi Parkkosen kanssa, ja sain häneltä ystävällistä, sekä asiantuntevaa palvelua. Esitin hänelle omat ideani makuuhuoneiden seinien väreistä, sekä wc-tilojen laatoista ja seinäideoista. Muutamilla muutoksilla löysimme täydellisesti yhteen sointuvat värit tulevaan taloomme.

Värit ja materiaalit

Aikaisemmin olenkin kertonut, että hirsiseinät jätämme mahdollisimman lähelle hirren omaa sävyä. Käsittelin hirret ja hirsipaneelit Tremaxilla ja myöhemmin maalaan ne vielä Auro kuultomaalilla. Tästä lisää myöhemmin, mutta nyt sävyjen pariin! Hirsiseiniä lukuunottamatta, maalaamme makuuhuoneiden kaikki seinät tehostevärein. Poikien huoneisiin halusimme helposti muunneltavissa olevat sisustukset, joten maalaamisen lisäksi laitamme kummankin pojan huoneeseen heidän itsensä valitsemat sisustustarrat.
Vanhemman pojan huoneessa kaksi seinää jää hirren omalle värille ja loput seinistä maalaamme tällä Mistraali sävyllä.
Nuoremman pojan huoneen kolme seinää maalataan Laastilla. Sisustustarra on mustavalkoinen, joten se sopii hyvin laasti sävyn kanssa.

Kolmannen makuuhuoneen sävyksi valikoitui ihana Serpentiini.


Meidän makuuhuoneemme sävy tulee olemaan Petrooli, joka sopii todella hyvin yhteen hirsiseinien kanssa.

Tässä vielä kaikki sävyt, jotka luovat (toivottavasti) harmonisen kokonaisuuden koko talosta.
Musta 10*10 laatta tulee wc-tilojen lattioihin.

WC-tilat

WC-tilojen lattioihin olen miettinyt kuusikulmaista laattaa mustana, mutta sitten Päivi esitteli minulle aivan ihanan mustan laatan Blackstone R1UM 10X10. Tässä laatassa on hienoa struktuuria pinnassa ja musta väri noissa laatoissa on täydellinen. Laitamme tätä laattaa kummankin vessan, sekä kodinhoitohuoneen lattiaan. Vessojen seinät olen ajatellut tehdä saneerauslaastilla, jonka päälle maalaisin sävyllä K499 Graniitti (harmaa). Näin seinäpinnoista tulisi betonimaisia ja struktuuria voi tehdä laastin ja lastan avulla oman maun mukaan. Asia joka tässä mietityttää on tällaisen seinän puhtaanapito. Onko teillä kokemuksia samankaltaisista seinistä?
Kodinhoitohuoneen seinään mietin jotain harmaan sävyä yhdelle seinälle, esimerkiksi laastia. Kalusteet tulevat olemaan valkoiset ja lattia siis tuolla mustalla laatalla. Pesuhuoneen teemme mikrosementillä, sävyllä Plata. Tästä lisää omassa postauksessaan. Saunaan ajateltiin laittaa ihan jotain edullista harmaan sävyistä 10x10 laattaa, sillä saunanlattia ei tule lauteiden alta paljoa näkyviin. Lauteet tulevat ilmeisesti olemaan lämpökäsiteltyä haapaa ja hirsiseinät maalaamme tummalla sävyllä.
Alkaa olla melkeinpä kaikki sävyt ja materiaalit päätettynä, joten se jo helpottaa urakkaa ainakin näin pääkopassa;). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti