sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Keittiö

Keittiö on kodin sydän ja sen suunnitteluun käytetäänkin yleensä paljon aikaa ja energiaa taloa rakennettaessa. Me aloitimme suunnittelun miettimällä mitä toimintoja haluamme keittiöömme, sekä millaisia materiaaleja ja värejä unelmiemme keittiö sisältäisi. Tämän jälkeen oli hyvä tarkastella pohjapiirustusta ja tehdä hieman mittailuja kaappien osalta. Omien pohdintojemme jälkeen otimme yhteyttä useisiin kalustetoimittajiin, kerroimme aikeemme ja sovimme tapaamisia keittiön suunnittelua varten. Nämä tapaamiset, suunnittelut ja lopulta tarjousten saaminen olivat erittäin hyödyllinen osa prosessia, sillä niissä huomasi kalustetoimittajan luotettavuuden, joustavuuden ja ammattitaidon aika nopeasti. Tottakai otimme selvää myös eri kalustemateriaalien, saranoiden, kiskojen ym. laadusta, sillä haluamme kestävän keittiön.
Loppujen lopuksi valintamme keittiö- ja muiden kiintokalusteiden osalta oli selkeä, ja se on KeittiöKauppias. Heiltä saa keittiöt, liukuovet, kylpyhuone- ja wc-kalusteet myös asennettuna. He pystyvät toteuttamaan omaperäisiäkin toiveita, sillä KeittiöKauppias-yrittäjä Jani Honkanen itse asentaa ja rakentelee kalusteita. KeittiöKauppiaan valikoima on värien ja mallien osalta laaja ja mekanismit joita he käyttävät ovat laadukkaita. Palvelu on ollut todella hyvää josta kertoo jo sekin, että Honkanen tuli heti ensimmäisen yhteydenoton jälkeen käymään itse henkilökohtaisesti kotonamme. Kerroimme toiveemme ja näytimme pohjakuvat. Huomasimme heti, että hän on halukas ja kykenevä tekemään vähän erilaisempiakin toteutuksia.

Unelmiemme keittiö

Tätä on suunniteltu ja muuteltu hartaasti, mutta nyt lopulliset paikat kaikille keittiön osille alkavat olla kohdillaan.

Aluksi meillä oli suunnitelmissa U-muotoinen keittiö, mutta suunnitelmat ovat muuttuneet niin, että meille tuleekin saareke niemekkeen sijaan. Keittiömme kaapistot ovat mattamustat ja aukaisumekanismina toimivat pomppusaranat.
Saareke tulee olemaan myös mattamusta, jossa massiivipuu tammitaso menee reunojen yli kehystäen koko saarekkeen kauniisti. Saarekkeeseen tulee liesitasotuuletin, jolloin meille ei tule näköestettä olohuoneeseen liesituulettimen vuoksi. Uuni ja viinikaappi tulevat myös sijaitsemaan saarekkeessa. Samoin muutamia vetolaatikoita paistinpannuille ja kattiloille mahtuu saarekkeeseen. 

Kalusteseinustan oikealle reunalle tulee jääkaappi-pakastin yhdistelmä. Tämän viereen laitetaan haaveilemani aamiaskaappi, jonne mahtuvat kahvinkeitin, mikroaaltouuni, blenderi, vedenkeitin ja kuppeja. Yrittäjä Honkanen suunnitteli aamiaskaappiin mekanismin, jossa aamiaiskaapin ovi nousee ylös ja liukuu piiloon kaapin sisään. Aamiaskaappiin asennetaan myös oven auetessa syttyvä valo. Aamiaskaapin alapuolelle tulee muutama vetolaatikko. Yhden laatikon sisälle laitamme sisälaatikon ruokailuvälineille, jolloin laatikostojen vaakasaumalinja säilyy yhtenäisenä. Astianpesukone tulee integroituna, ja tietenkin mustalla kalusteovella, aamiaiskaapin vasemmalle puolelle. Tiskialtaaksi olen halunnut alusta asti mustan komposiittialtaan. Tämän alapuolelle tulee jätevaunu. Kierrätykseen olemme suunnitelleet erillisin kalusteen, josta kerron omassa postauksessaan. Kalusteseinän yläosaan tulee säilytystilaa kaappien muodossa.

Työtilaa

Ikkunan alapuolella olevalla tasolla on tilaa leipoa ja sen alapuolelle mahtuu hyvin laatikostoja. Säilytystila ei luultavasti tule loppumaan kesken. Paljon on tosiaankin vaihdettu ideoita tämän keittiön suhteen ja nyt se alkaa olla muotoutunut lopulliseen muotoonsa. On vaikea uskoa, että me todellakin saamme näin hienon keittiön! Voin lämpimästi suositella KeittiöKauppiaan palveluja jokaiselle joka haluaa ammattitaitoista ja luotettavaa palvelua oli sitten kyse keittiöremontista, uudisrakentamisesta tai vaikkapa wc:n uudistamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti