torstai 24. elokuuta 2017

Mihin on tultu?

Milloinkas teidän on tarkoitus päästä muuttamaan? Tätä kysymystä meille on esitetty jokunen kerta. Vastausta meillä ei ole ollut eikä ole vieläkään. Emme ole alunperinkään asettaneet aikatavoitetta talon valmistumisen suhteen, koska meillä kummallakaan ei ole aiempaa kokemusta talon rakentamisesta. Haluamme tehdä kaiken mahdollisimman hyvin, joten kiirettä ei kannata pitää. Kyllähän se välillä tuntuu ettei mitään kummempaa edistystä tapahdu, vaikka maalisudit, naulapyssyt ja sahat ovat kovassa käytössä. Onneksi kuvat, joita on otettu projektin aikana, auttavat hahmottamaan edistymistä.
Toukokuussa 2017 alkutekijöissään.
Elokuussa 2017 maaliakin jo pinnassa

Tilanna nyt

Ulkohirret on maalattu kertaalleen, sekä päätykolmiot tehty valmiiksi. Katto on päällyskatetta ja muutamaa reunapeltiä vaille valmis. Meille tulee isännän toiveesta, musta huopakatto, joten joku päivä olisi tarkoitus kantaa huopakasat katolle levitystä varten.
Ikkunoista on asennettu osa, mutta parilasiovet ja isot ikkunat ovat vielä laittamatta. Näitä varten täytyi tehdä varmuustuet jotka estävät mahdollisen ikkunoiden ja ovien kaatumisen väärään suuntaan. Onneksi ystävät ovat lupautuneet avuksi ikkunoidenlaitto prosessiin.
Tuet paikoillaan.

Henkilökohtaisesti olen töissä juuri tänään, kun isot ikkunat laitetaan paikoilleen. En siis valitettavasti pääse taiteilemaan isojen lasien pariin;). Sen sijaan maalasin ikkunalautoja viikonloppuna valmiiksi, mutta valitettavasti niistäkään ei tullut täydellisiä. Voisin syyttää kuultomaalia, mutta eipä toinna. Olisi pitäny muistaa käännellä sitä lautaa joka sivuilta eikä maalailla menemään vauhdilla, sivureunaa katsomatta. Tein sitten yhden aamupäivän kivoja korjausliikkeitä.
Paljon on siis tehty ja paljon on vielä tekemättä. Itse en edes tiedä kaikkia yksityiskohtia joita mieheni on tehnyt jotta projektimme on tässä pisteessä tällä hetkellä. Sen sijaan olen suunnitellut keittiötä, vaihtanut mielipidettäni sisähirsien värin suhteen, löytänyt uusia ideoita kalusteisiin, pohtinut laattoja wc-tiloihin ja valaisimia tulevan saarekkeen ylle. Eli aivoissa surisee jotakin koko ajan, mutta lopputulema on vielä arvoitus.
Tänään jännään ikkunoiden laittoa työpäivän lomassa. Kuvia lopputulemasta laitan seuraavaan postaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti