keskiviikko 16. elokuuta 2017

Maalaushommia

Talon värin valinta ei aina ole helppoa. Kaiken lisäksi se on tehtävä varhaisessa vaiheessa rakennuslupaa haettaessa. Olisin halunnut mustan talon, mutta kaavamääräysten mukaan se ei ole sallittua. Pienen googlailun jälkeen löysimme onneksi kuvan hirsitalosta jonka väri miellytti meidän silmäämme.
Kahteen kertaan vedetty kuullote.
Pienen tutkiskelun jälkeen saimme selville sävyn ja se oli Pro Grey värikartasta 5153. Tietenkin tämä on kuulto maali eli ei mitenkään helppo maalattava. Joka tapauksessa päädyttiin tähän sävyyn sillä meidän mielestä se sopisi hyvin hirsitalolle ja tontin ympäristöön.
Päätimme maalata kaikki laudat, paneelit ja hirret kahteen kertaan, jolloin hirren pinta erottuu vielä kauniisti auringon paistaessa. Maalatessamme käytimme taktiikkaa telalla ensin ja siveltimellä perästä. Työskentelimmekin pareittain sillä muuten kuullote olisi kerennyt kuivahtaa ennen siveltimen kevyitä vetoja. Loppuun vielä niin sanottu yhtenäinen veto ja pintaan sai kauniin kuullotteen. Jälleen on kiittäminen vanhempiani, appiukkia ja veljeäni jotka ovat ahertaneet raksalla!
Väiski vahtii ettei isäntä tipu maahan.
Päätypaneelit maalattiin kahteen kertaan ennenkuin ne köijättiin ylös.
Tässä kertaalleen maalattua pintaa. Näyttää luonnossa paremmalta;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti