sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Ikkunat, Ovet ja Katto

No niin nyt on saatu ikkunat ja ovet paikoilleen, kiitos ystävien avusta! Näin ollen meidän tekele muistuttaa taas hieman enemmän taloa kuin aikaisemmin.





Ikkunat ovat kolmilasiset Piklas Eko Energyt. Näiden tiivistämiseen tulemme käyttämään tuulensuojakangasta, uretaanivaahtoa ja ylhäällä villaa.

Naulaa naulan perään!

Katto meillä on vielä vähän vaiheessa mutta hyvällä mallilla sekin. Viime viikolla heiteltiin huopapaketit katolle tiimityöskentelyn voimin. Saimme rakennustelineitä tuttavalta lainaan, mikä helpotti hommaa kummasti. Työnjakomme oli selkeä, minä kannoin huopapaketteja (23kg) telineiden alle, ystävämme nosteli niitä telineille ja mieheni seuraavalle tasolle ja siitä rivakalla heitolla katolle. Olimme ehtineet saada jo jokusen kymmenen pakettia katolle asti, kunnes mieheni komensi meidätkin ylös telineille, sillä paketit olivat alkaneet valua uhkaavasti kohti katonreunaa. Ei se auttanut kuin kiivetä vauhdilla ylös ja toivoa parasta. Ei siinä kyllä meikäläisen pitelyt paljoa olisi auttanut jos paketit olisivat valuneet yhtään enempää. Onneksi mies sai auottua huopapakettien muoveja rivakasti auki, mikä pysäytti valumisen. Pääasia että vahinkoa ei ehtinyt sattua.
Huopapalojen kiinnitys kattoon on myös aloitettu.
Ensin katon päätyihin laitetaan bitumiliimaa, jonka jälkeen huopapalat ladotaan nättiin riviin. Silloin tällöin linjaa täytyy tarkastaa langalla, koska huopapalat ovat hieman erikokoisia. Yhteensä lätkittäviä paloja on noin 1600 kappaletta ja jokainen huopapala laitetaan seitsemällä naulalla kiinni, eli naulapyssyllä on ollut käyttöä.
Katon lisäksi tavoitteena on saada hiottua lattia tässä viikon sisällä, jotta pääsisin käsittelemään hirsien sisäpintoja Tremaxilla. Päädyttiin siis jättämään hirret niiden luonnolliseen väriin kaikkialla talossa. Tästä lisää ihan omassa postauksessaan. Nyt toivomme sateettomia päiviä, jotta katolla keikkuminen onnistuisi ja katto saataisiin kokonaan valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti