perjantai 30. maaliskuuta 2018

Mikrosementti

Kylpyhuoneen lattia-ja seinämateriaaleja ollaan mietitty pitkään ja hartaasti. Aivan ensimmäiseksi halusin koko kylpyhuoneen pintamateriaaliksi mikrosementtiä, mutta hylkäsin ajatuksen haikein mielin muutamista syistä. Ensinnäkin mikrosementin laittaminen kosteisiin tiloihin arvelutti, sillä tuote ei ollut meille kovinkaan tuttu entuudestaan. Toinen kynnys sen laittamiseen oli kustannukset. Päädyin siis suunnittelemaan ja etsimään laattoja jotka muistuttaisivat betonimaista pintaa.

Kun oikein jotain haluaa..

Liekö kohtalon sanelemaa, mutta reissullamme Helsinkiin päädyimme sattumalta Pisarameri liikkeeseen. Heillä on kauppakeskus Viisarin myymälätiloissa mikrosementillä tehtyjä malliseiniä. Ai että ihastuin seiniin, joiden sävynä oli Plata. Mieheni ei voinut olla huomaamatta, kun haikein mielin ihastelin mikrosementin kaunista pintaa. Aloitin rupattelemaan töissä olleen Satu-Maria Ravelin kanssa mikrosementistä ja rakennusprojektistamme. Hän esitteli Pavicement Micromortero mikrosementin taivutus kestävyyttä ja vakuutti meidät tuotteen sopivuudesta märkätiloihin. Mieheni vinkkasi, että ehkä sittenkin voimme laittaa mikrosementtiä pesuhuoneeseemme. Toivoni heräsi siis jälleen ja innosta hihkuen otin vastaan Sadulta hänen käyntikorttinsa mahdollisia tuotetilauksia varten.
Vierailun jälkeen aloimme jälleen miettiä uskaltaisimmeko ja osaisimmeko laittaa mikrosementtiä kylpyhuoneeseen. Tykkäsimme tuotteesta todella paljon, joten päätimme että mikrosementti on tulevan kylpyhuoneemme materiaali. Tilasimme tuotteet Pisaramereltä, sillä heiltä saimme ystävällistä, asiantuntevaa ja erittäin nopeaa palvelua! Saimme ohjeita kuinka mikrosementtiä laitetaan ja heidän asentajansa puhelinnumeron mahdollisia kysymyksiä varten. Mieheni soittikin hänelle useampaan kertaan ja oli todella tyytyväinen asentajan antamiin ohjeisiin ja ystävällisyyteen. Saimme myös tuttavamme, joka oli tehnyt mikrosementtipintoja aiemminkin, avuksi mikrosementin tekoon.

Mikrosementin laittaminen 


Ensin kylpyhuoneen lattiaan laitettiin vedeneristys mahdollisimman tasaisesti. Tämän jälkeen lattiaan täytyi laittaa grueso, koska lattia joutuu kovalle kulutukselle. Grueso onkin yksi koko prosessin kalleimmista ainesosista, mutta välttämätön mikäli haluaa, että mikrosementti kestää lattiassa. Seiniin laitoimme Mira Z-fix saneerauslaastia ennen mikrosementtiä. Valmistajan antamia kuivumisaikoja kannattaa noudattaa ja esimerkiksi grueson annettiin kuivua yksi vuorokausi.
Mikrosementti ennen lakkausta.

Seuraavaksi alkoi varsinainen mikrosementin levitys. Me ostimme siis Pavicement Micromortero mikrosementtiä sen saamien positiivisten kokemusten vuoksi. Tämä merkki kestää taipumistakin, joten toivotaan että halkeamisilta vältytään.
Mikrosementtiä levitettiin siihen tarkoitetulla liipalla kolme kerrosta lattiaan ja kaksi kerrosta seinille. Kerrokset tehtiin vain muutaman millin paksuisiksi lyhyin vedoin. Näidenkin kerrosten välillä täytyi odottaa yksi vuorokausi ennen seuraavan kerroksen laittoa. Mikrosementti kerrosten laittojen jälkeen odottelimme yhdeksän vuorokautta, ennenkuin aloimme lakata pintaa. Lakkakerroksia laitoimme viisi ja kerrosten välissä täytyi odotella vain 45 minuuttia. Lopullisen tuloksen mikrosementissä pystyy näkemään vasta lakkauksen jälkeen, sillä lakkaus tuo kuviot esiin.
Lopputuloksen kruunaa rimakatto!


Yhteistyössä Pisarameri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti