sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Mitä on tullut tehtyä?

Ajattelin kirjoitella vähän mitä olemme tehneet ja missä mennään rakentamisen suhteen. Olemme menneet koko ajan periaatteella "mieluummin ajan kanssa kuin hutiloiden". Henkilökohtaisesti olen keskittynyt seinäpintoihin ja siivoamiseen. On tullutkin imuroitua taas ihan kyllästymiseen asti niin kotona kuin raksallakin. Eikä ihme että välillä tuo hurina kyllästyttää, sillä yksikin päivä imuroin useamman tunnin putkeen pelkkää lattiavalun ja hirsiseinien rakoa. Tätä varten virittelimme puutarhaletkusta pätkän imurin letkuun, ja näin rakojen imurointi onnistui hyvin.


Väliseinät

Meikälänen on suhteellisen onnistuneesti hoitanut myös väliseinien ja wc-tilojen seinäpinnat. Erityisesti tykkään sävystä Petrooli, jonka laitoin meidän makuuhuoneeseen.
Tähän Petrooli sävyyn ihastuin eniten.

Niin sanottuun toimisto- tai ylimääräiseen makuuhuoneeseen valitsin sävyn Serpentiini. Tämä sävy on kiva, mutta vaatii silti vielä hieman totuttelua. En kuitenkaan halunnut liian tummaa sävyä tähän huoneeseen ja Serpentiin näytti sopivalta mallikuvissa ja lappusissa. Seuraava tehtävä onkin päättää huonekalut ja niiden sijoittelu eri huoneisiin. Oikeastaan muut huoneet ovat melkein valmiiksi mietittynä, mutta juurikin tämä serpentiini sävyllä oleva huone on vielä aika vaiheessa. Huoneeseen tulee ainakin tietokone ja lisäksi haluaisin sinne jonkin kivan lepotuolin jossa rentoutua.
Oikealta vasemmalle, mistraali, Laasti, Serpenttiini, petrooli ja
wc-tilojen graniitti.

Omat kokeilut

Eteisessä meillä on yksi korkea seinä johon halusin jotain muutakin kuin pelkkää valkoista. Etsin netistä ideoita ja päädyin kokeilemaan akvarellityylistä seinää, jonka tein maalaamalla. Vähän hirvitti, että mikä on lopputulos, sillä meikäläisen kokemus seinäpintojen maalaamisista alkoi juurikin noista makuuhuoneiden väliseinistä. Tähän seinään valitsin pohjalle Teknoksen kolibri sand maalin sävyllä Höyhen (F487), jonka ostin Värisilmä myymälästä. Telasin sitä seinään reilun telan levyisen alan, jonka jälkeen tein siveltimellä suikuloita samaisen maalin tummemmalla sävyllä 1944, valkoisen pohjan päälle. Sitten  vedin tapettilastalla pinnan tasaiseksi ylhäältä alaspäin. Tällä tavalla etenin koko seinän alan. Lopputulos oli aika kamala, joten tein pikaisen ratkaisun ja tein koko homman uudestaan jo tehdyn maalauksen päälle. Tällä kertaa vedin tummempaa sävyä hieman limittäin suorien viivojen sijaan. Onneksi lopputulos oli tällä kertaa parempi ja ei tarvinnut turvautua mustaan maaliin;).
Pimeä kuva, mutta ideasta saa varmasti kiinni.
WC-tilojen seiniin halusin jotakin muuta, kuin laattaa tai valkoista maalia. Pesuhuonehan meille tulee mikrosementillä, joten säilyttääkseni yhtenäisen lookin kosteissa tiloissa päätin kokeilla tehdä itse betonimaista seinäpintaa. Tätä varten teimme löysää saneerauslaastia, jonka sivelin epämääräisin vedoin seiniin. Tämän jälkeen laitoin lyhyellä hiertimellä laastia seinien eri kohtiin luodakseni paksumpia kohtia ja enemmän struktuuria. Epämääräiset söherrykseni saivat jäädä kuivumaan ja minä miettimään että mitähän tästä taas tulee.
Saneerauslaasti levitettynä. 
Saneerauslaastin kuivuttua maalasin koko luomukseni sävyllä Graniitti K499. Tähän tarkoitukseen käytin maalia, joka sietää hieman kosteutta. Maalasin kaikki seinät kahteen kertaan ja lopputulokseen olen tyytyväinen. Kaikki eivät ehkä pidä näistä taiteiluistani, mutta onneksi mieheni tykkää (tai ainakin väittää niin) ja poikia ei taida edes kiinnostaa;).

Lopputulos on tässä. Koko tilasta on haastavaa saada kunnon kuvaa, sillä meillä ei ole vielä valaistusta katossa.

Katto

Mieheni sai jo katonkin laitettua lukuunottamatta pesuhuonetta ja saunaa. Edellä mainittuihin tiloihin laitamme rimakaton, joten se saa vielä odottaa. Sen sijaan kaikki muut tilat saivat katokseen valkoisen, hopeajalava MDF-paneelin. Tykkään kyllä katosta!



Lattiat

Pari viikkoa sitten lattiavaluun porailtiin reikiä kosteusprosentin mittaamista varten. Lattiavalu meille tehtiin kesäkuuussa 2017, joten aikaa betonin kuivumiselle on ollut. Tästäkin huolimatta minua jännitti, että mitähän tulos tulisi olemaan. Lopulta tulosten lukupäivä koitti! Mittamies luki tuloksen antureista ja kertoi että lattioiden teolle ei ole estettä, sillä kosteusprosentti oli 73%. Tästäkin huolimatta venytämme korkkivinyylin laittoa viime metreille saakka. Pesuhuoneen, saunan ja wc-tilojen lattiat sen sijaan saivat jo vedeneristyksen suojakseen. Tällä viikolla pesuhuoneeseen olisi tuttavan avustuksella tarkoitus laittaa Pavicement mikromortero mikrosementtiä. Tämän lisäksi suunnitelmissa on laattojen laitto saunan, kodinhoitohuoneen, sekä vessojen lattioihin. Reilun viikon kuluttua alkaa keittiön kasaaminen! Lisäksi mieheni lupasi tehdä meille ruokailupöydän betonista, johon tulee mustat metallijalat. Se onkin postauksen arvoinen projekti se. Paljon on vielä tekemistä, mutta eikö tätä voi jo pitkäksi loppukiriksi kutsua?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti