lauantai 13. toukokuuta 2017

Taustaa





Meidän perhe

Olemme nelihenkinen urheilullinen perhe höystettynä kahdella koiralla. Vilskettä siis riittää kun kokoonpanoon kuuluu 3-ja 5-vuotiaat vilkkaat pojat, rallia rakastava maastopyöräilevä hiihtäjäisä, endorfiinikoukussa oleva äiti(minä), sekä ikiliikkuja saksanseisoja ja jääräpää kääpiösnautseri. Nyt kun kilpaurheilu-ura(t) on jäänyt taka-alalle täytyy päivätyön ohessa olla jotain unelmia joita kohti on kiva kulkea. Tässä blogissa päästään seuraamaan, pääasiassa, naisen näkökulmasta itsetehdyn hirsitalon rakennusprojektia.


Mistä kaikki sai alkunsa

Oman talon rakennusprojekti oli käynyt ajatuksissamme, lähinnä vitsinä, kolme vuotta sitten kun muutimme avaimet käteen -periaatteella rakennettuun taloomme. Mieheni sanoi jo tuolloin että olisi kiva rakentaa joskus itse koko talo. Tämä ”vitsi” heräsi henkiin kesällä 2016 kun aloimme unelmoida hirsitalosta. Henkilökohtaisesti en ole rakentamisesta ja sen teknisistä puolista hirveästi perillä, mutta lupasinkin keskittyä enemmän suunnitteluun ja sisustamiseen.
Heti syksyllä aloimme ottamaan asioista selvää ja katselemaan tontteja samalta alueelta millä talommekin sijaitsi. Kaupungin tonttien haussa emme kuitenkaan päässeet ensimmäiselle kierrokselle. Sääntöjen mukaan ne ketkä olivat saaneet tontin vuoden 2013 tammikuun jälkeen eivät saaneet hakea uutta tonttia ensimmäisellä kierroksella. Lopulta tonttien haku venyi vuoden 2017 puolelle. 
Joulukuussa 2016 mieheni huomasi sattumalta Jyrinkylässä mukavalla paikalla olevan tontin, joka oli kaiken lisäksi vielä vapaana. Tontti sijaitsi Joensuun sijasta Ylämyllyllä Liperin kunnassa. Aluksi olin hieman epäileväinen sijainnin ja Joensuusta muuton suhteen, mutta kun kävimme katsomassa paikkaa ihastuin heti. Takapihalta aukeni metsää ja tulevista olohuoneen ikkunoista voisi nähdä järven.  Mikä parasta juoksupolut ja hiihtoreitit lähtivät aivan tontin laidalta. Työmatkatkaan eivät kestäisi, moottoritietä pitkin, viittätoista minuuttia pidempään. Soitin heti Liperin kuntaan varmistaakseni että tontti on vielä vapaana. Seuraavana maanantaina veimme tontin varauspaperit Liperin tekniseen virastoon ja näin varmistimme tulevan talomme rakennuspaikan. Seuraavaksi olikin aika laittaa talomme myyntiin ja alkaa toisissaan kilpailuttamaan hirsitalotoimittajia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti