maanantai 22. toukokuuta 2017

Tästä se lähtee



Rakennusluvan hakeminen

Entisen talon myytyämme aloimme keräämään tarvittavia asiakirjoja rakenuslupahakemusta varten. Samalla kun täytimme virallisia papereita hakemukseen, teimme muuttoa väliaikaiseen kotiimme. Hakemuksen tekeminen ei ollut ihan parin päivän homma. Liperin kunta vaatii seuraavat asiakirjat rakennulupahakemukseen:
Rakennus- ja toimenpidelupahakemus
RH1- rakennushanke ilmoitus
Selvitys naapureiden kuulemisesta
Hakemus vastaavaksi työnjohtajaksi
Rakennetapaseloste
Naapurin suostumus rajan lähelle rakentamiseen
Suostumus yksityistien lähelle rakentamiseen
Pääsuunnittelijan tarkastuslista
Ulkovärisuunnitelma.
Saimme kuin saimmekin kaikki tarvittavat paperit Liperin kunnan rakennusvalvonta viranomaisille suhteellisen vaivattomasti. Samalla kun jätimme hakupaperit vetämään saimme kuitenkin tietää että lupien käsittelijä ja myöntäjä olisi vielä kaksi viikkoa lomalla. Näin ollen meidän ei auttanut muuta kuin odottaa ja toivoa että luvan saaminen ei venyisi älyttömän pitkälle.
Rakennuslupaa odotettiin yhtä innokkaasti kuin seisoja vahti uunissa olevaa kinkkua!



Tontilla tapahtuu

Rakennuslupaa odotellessa päätimme aloittaa tontilla pohjatyöt. Kaivuri saapui tontille viikolla 17. Ensin otettiin pintamaat pois ja sen jälkeen vedettiin viemärit kunnan verkosta talon alle. Tämän jälkeen tontin pohja kaivettiin oikeaan korkoon ja toiselta puolelta täytettiin samaiseen korkoon. Talon- ja autotallin pohjan alalle laitettiin suodatinkangas, sekä salaojaputket tuotiin oikeille paikoilleen. Seuraavaksi tontille ajettiin ja leviteltiin kapillaarisepeliä useampi kuorma. Anturan tekeminen on luvassa seuraavaksi, mutta se saa vielä odottaa niin kauan kunnes saamme rakennusluvan Liperin kunnalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti