lauantai 27. toukokuuta 2017

Lupa rakentaa

Liperin kunnan kartoittaja kävi merkkaamassa talon paikan viikolla 20. Lupa rakentaa tuli samaisella viikolla eli noin viisi viikkoa siitä kun rakennuslupahakemuksen jätimme. Itse osallistuin varsinaisen talon paikan merkkaukseen käymällä Prisman rautapuolelta hieman tarvikkeita. Tämä oli vähintäänkin yhtä arvokas suoritus sillä lasten kanssa ja mieheni ohjeiden mukaan kaupassa seikkailu ei mennyt ihan leppoisissa merkeissä;).
Tästä se lähtee!




 Seuraavaksi olikin anturan muottien teko ohjelmassa. Siispä laudan ostoon ja sirkkeli soimaan. Muottien valmistaminen kävi helposti ja nopeasti mutta niiden kasaaminen ja korkojen hiominen tontilla otti oman aikansa. Lopulta mieheni oli tyytyväinen anturakehikkoon joten pääsin toimittamaan sihteerin virkaa soittamalla kolmeen eri betonintoimittajafirmaan. Saimme tilattua valun muutaman päivän päähän. Kiitos myös veljelleni joka on ollut auttamassa rakennuksella ja näin homma on edennyt ihan kivasti.
Anturan valun jälkeen tilasin tontille monta lavaa erilaisia harkkoja, betonia , verkkoa ja muita tykötarpeita sokkelia varten. Itsekin pääsin osallistumaan harkkojen kantoon yhtenä lauantaina työpäivän jälkeen. Se kävikin hyvästä treenistä sillä painavimmat painoivat 15kg per harkko.
Tositoimissa!
Hiljaa hyvä tulee. Hetkessä ei perustuksetkaan nouse kun niitä tehdään pääasiassa kahden miehen voimin. Ensikertalaisena aikaa menee myös mittauksiin joiden on oltava erittäin tarkat jotta hirsirunko sattuu kohdalleen. Sokkelin teko siis jatkukoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti